Podnesena krivična prijava protiv učenika koji je žigosao "U" na ruku kolegice

Radiosarajevo.ba
Podnesena krivična prijava protiv učenika koji je žigosao "U" na ruku kolegice
FOTO: Zadarski list / Sve ovo dogodilo se dok su bili u razredu za vrijeme nastave

Protiv zadarskog učenika koji je žigosao kolegicu podnesena je kaznena prijava, prenosi Index.hr.

Policijski službenici Prve policijske stanice Zadar završili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnom osobom u dobi od 15 godina, koja se sumnjiči za tjelesnu povredu.

Prema maloljetniku je nadležnom državnom tužilaštvu za mlade podnesena kaznena prijava zbog tjelesne povrede, javljaju iz zadarske policije.

Podsjetimo, učenik prvog razreda Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole jednoj je učenici upaljačem utisnuo slovo „U“ na ruku, a drugog mladića je žigosao po vratu.

Sve to sve događalo za vrijeme nastave.

Otac 15-godišnje učenice je ispričao kako je maloljetni nasilnik prije žigosanja od njegove kćeri zatražio 10 kuna i zaprijetio joj da će joj zapaliti jaknu.

Tinejdžerica mu je dala novac, ali on je svejedno ispunio prijetnju i spalio joj jaknu. Zatim joj je u učionici pokušao utisnuti užareni predmet u lice, ali se djevojka uspjela izmaknuti. Naposljetku joj je žigosao ruku, dvaput.

„Sad imaš tetovažu i možeš se hvaliti da si ustaša“, rekao joj je nakon žigosanja.

Žigosanje učenice za direktora škole je „dječja igra“, za sve krivi medije.

„Počinitelj je to učinio sa zagrijanim upaljačem, ne daj bože nečim baš za žigosanje... Obični zagrijani upaljač je naslonio jednoj učenici na rame i jednom učeniku na vrat“, rekao direktor, kao da je bitno čime su učenici žigosani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije