Podignuta optužnica za petostruko ubistvo

Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica za petostruko ubistvo


Protiv šest osumnjičenih za ubistva kod Smiljkovskog jezera 12. aprila, Osnovno javno Tužilaštvo za organizovani kriminal podnijelo optužnicu Krivičnom sudu u Skoplju, javila je Srna.

Direktni izvršioci ubistva su, prema krivičnoj prijavi, braća Afrim i Agim Ismailović i Alil Demiri, dok su fejzi Aziri i Rami Sejdi osumnjičeni za pomaganje. Alil Demiri i Afrim Ismailović su u bjekstvu.

Tužbeni akt stigao je u posljednji čas, jer je u ponoć isticao rok od šest mjeseci u kome je Tužilaštvo bilo dužno da pokrene optužnicu, a osumnjičeni su mogli biti i oslobođeni. Iz Tužilaštva ističu kako imaju čvrste dokaze za ovaj slučaj.

Na mjestu ubistava obavljena je rekonstrukcija kojoj su prisustvovali istražni sudija, tužilac, odbrana, osumnjičeni, svjedoci i zaštićeni svjedok, koji je bio maskiran i objašnjavao detalje surove likvidacije četvorice mladića i jednog starijeg muškarca, koji su te večeri pecali ribu na jezeru, javila je Srna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije