Podignuta optužnica protiv ubica Bricea Tatona

Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica protiv ubica Bricea Tatona
Transparent navijača Toulousea u čast na smrt pretučenom Tatonu (Arhiv)

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv okrivljenih za ubistvo francuskog državljanina Bricea Tatona (28) za krivično djelo teško ubistvo.

Četrnaest osoba okrivljeno je da su, kao saizvršioci, počinili krivično djelo teško ubistvo, jer su 17. septembra prošle godine lišili života francuskog državljanina Brisa Tatona, javlja Srna.

Tužilaštvo je predložilo da se okrivljenima produži pritvor, a da se dvojici u bjekstvu sudi u odsustvu.

Optužnica je podignuta i protiv Vladimira Boškovića zbog krivičnog djela pomoći izvršiocima poslije počinjenog teškog ubistva i on se brani sa slobode.

Dva počinitelja u bjekstvu

U bjekstvu su optuženi Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća i Tužilaštvo je predložilo da im se sudi u odsustvu, a da se svima koji se već nalaze u pritvoru, pritvor produži, javljaju beogradski mediji.

Osim Prelića i Puzigaće okrivljeni su Stepa Petrović, Stefan Veličković, Milan Tarlać, Dragan Tomasović, Jovan Karbić, Bojan Matijević, Milan Vujović, Ivan Grković, Vladan Suvajac, Ljubomir Marković, Branimir Četnik i Dejan Stanković.

Potjernice su raspisane za Prelićem i Puzigaćom.

Brice Taton teško je povrijeđen u napadu navijača 17. septembra prošle godine, u bašti kafića "Irish Pub" na Obilićevom vencu. Tatona su huligani pretukli bejzbol palicama, šipkama i bakljama uoči fudbalske utakmice "Partizan" - "Toulouse".

Taton je nakon 12 dana umro u beogradskom Urgentnom centru.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije