Podignuta optužnica protiv pjevača Tonija Cetinskog, jer je zgazio čovjeka

Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica protiv pjevača Tonija Cetinskog, jer je zgazio čovjeka
Facebook / Toni Cetinski

 Protiv poznatog hrvatskoj pjevača Tonyja Cetinskog (50) podignuta je optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom u novembru 2017. godine u Rovinju, piše Glas Istre.

Naime, prema izvještaju pulskog Općinskog državnog odvjetništva, Cetinskom se na teret stavlja da je 3. novembra 2017. godine oko 13.55 sati protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama upravljao osobnim vozilom marke Mercedes pulske registracije krećući se Pustom ulicom u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu.

Tereti ga se da je tokom vožnje Pustom ulicom vozilom ušao u oštar zavoj u lijevo bez da se prethodno uvjerio može li tu radnju preduzeti na siguran način po druge učesnike u saobraćaju.

Također, tereti ga se da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom.

Tereti ga se i da je bio svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu te da je smatrao da do štetnih posljedica neće doći.

Cetinskog se tereti da nije obratio pažnju na Ibrahima Kevljanina (62) koji je ležao na kolniku Puste ulice, već da je vozilom prešao iznad njegova tijela.

Narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju, Kevljanin je na leđima ležao na kolniku te je od posljedica prometne nesreće smrtno stradao na mjestu događaja.

Podsjetimo, vještačenje cijelog događaja je trajalo jako dugo, pogotovo zbog činjenice jer se nije znalo je li Kevljanin stradao dok je hodao, sjedio ili ležao na kolniku, kao i činjenice je li bio u alkoholiziranom stanju ili ne.

Sam Cetinski je izjavio da nije vozio brzo jer je po toj ulici to praktički nemoguće zbog njezine širine i uvjeta. No, s druge strane, u javnosti je nedugo zatim osvanuo video uradak jedne televizije koja prikazuje Cetinskog za volanom tom ulicom pri većoj brzini.

Ipak, većina se složila da se radilo o režiranom trenutku i da na ulici nije bilo nikoga, niti opasnosti da netko strada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije