Podgorica: Za pola godine od parkinga zaradili 1,3 miliona KM!

Radiosarajevo.ba
Podgorica: Za pola godine od parkinga zaradili 1,3 miliona KM!

Parking mjesto u Podgorici građanima i strancima u tom gradu svaki dan predstavlja problem iako su skoro sve gradske ulice označenee parking linijama, a parking mjesta se naplaćuju.  Da bi građani mogli ostaviti auto u jednoj takvoj gradskoj ulici, za sat vremena, zavisno od lokacije, moraju izvojiti od 40 do 60 centi. Preduzeće Parking servis Podgorica, tokom prvih šest mjeseci ove godine od naplate parking mjesta zaradilo je oko 695.000 eura (1,3 milion KM), što je u odnosu na prošlu godinu 10 odsto više.

„Nema te ulice gdje se možemo parkirati, a da ne platimo. Evo, ja sam ovdje parkirao na desetak minuta, a iz kola ne smijem da izađem jer će odmah doći sa kaznom“, kaže građanin Podgorice Miljan Pavićević.

Ivan Dabović kaže da svoj auto, bez obzira na to što svaki stan u pomenutim ulicama ima i svoje parking mjesto, ostavlja i po 500-600 metara dalje od zgrade u kojoj živi.

„Što se tiče Podgorice, tek je haos napravljen naplatom parking mjesta na ulicama U jezgru grada izgrađen je veliki broj zgrada, a smanjen i parking prostor, a sa druge strane, i gdje je bilo nešto parking prostora, pretvoren je u parking koji se mora platiti“, kaže Radovan Tošković.

I dok se vlasti hvale sve većom zaradom od naplate parking mjesta u gradskim ulicama, nezadovoljstvo građana, naročito onih koji žive u ulicama u kojima je počela naplata parkinga, raste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije