Podgorica: Ubio djevojku jer nije htjela s njim život pod istim krovom

Radiosarajevo.ba
Podgorica: Ubio djevojku jer nije htjela s njim život pod istim krovom
Foto: Ilustracija / City kvart

Razlog zbog kojeg je Sreten Boljević (55), jučer u šest ujutru u City kvartu u Podgorici ubio djevojku Sanju Radinović (51), kako se pretpostavlja, je navodno ona nije željela sa njim život pod istim krovom.

Prema saznanjima Pobjede, Boljević je iznajmio stan u istom ulazu u kojem je živjela Radinović kako bi joj bio bliže i već duži period je vršio pritisak na nju da žive zajedno.

Vrhunac razmirica se desio juče ujutro kada se na telefonski poziv Boljevića, Radinović vidjela sa njim. Nakon kratke svađe krenula stepeništem prema garaži gdje je Boljević sustigao i upucao. Nakon što je oduzeo život dugogodišnjoj partnerki, Boljević se odvezao do groblja u Donjoj Gorici, gdje je sahranjen njegov sin, i pozvao bivšu suprugu saopštivši joj ,,gdje ga mogu naći.

Ubrzo su podgorički policajci pronašli tijelo Radinović u garaži jedne od zgrada u City kvartu, a potom i tijelo Boljevića na grobu njegovog sina, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći prije dvije decenije.

Pored tijela Boljevića, policija je pronašla pištolj ali i pismo u kojem priznaje da je ubio Radinović i izvinjenje porodicama zbog onog što je učinio. Iz policije su saopštili da je o događaju obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici i da je na mjestu oba događaja izvršen uviđaj.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije