Podgorica: Protekla noć najtoplija u godini

Radiosarajevo.ba
Podgorica: Protekla noć najtoplija u godini

Narednih dana cijelo područje Crne Gore biće pod uticajem tropskog talasa, koji će se ponajviše osjetiti u Podgorici, gdje će dnevne temperature prelaziti 40 stepeni Celzijusovih, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Vrućine će tokom predstojeće sedmice dostići vrhunac toplotog talasa koji je ovoga ljeta zahvatio područje Crne Gore, a za četvrtak je najavljeno i do 43 stepena u glavnom gradu.

U izjavi za agenciju Anadolija (AA) meteorolog Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore Daliborka Gojković-Bajčeta ističe da je tokom protekle noći i jutra u Podgorici izmjereno oko 30 stepeni.

"Prema podacima s kojima raspolažem od posljednih godinu dana ovo je ujedno bila i najtoplija noć i ujutro u Podgorici", kazala je ona.

U periodu od oko podne do pet časova meteorolozi preporučuju da građani ostaju u svojom domovima ili u hladu, sve do petka kada se očekuje blago zahlađenje i pad temperature, što će izraženije biti na sjevernom području države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije