Podgorica: Privedeno ukupno 70 izgrednika na Paradi

Radiosarajevo.ba
Podgorica: Privedeno ukupno 70 izgrednika na Paradi

Crnogorska policija saopštila je da je privela još deset učesnika u nemirima povodom podgoričke Parade ponosa, čime je broj uhapšenih izgrednika povećan na 70, javlja Tanjug.

"U Centru bezbjednosti u Podgorici, do sada je ukupno privedeno 70 osoba. Osim toga identifikovan je još jedan broj lica za koja se sumnja da su izazvala incidente ili u njima učestvovala i slijedi njihovo privođenje," saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Dodaje se da se osnovni državni tužilac u Podgorici, u odnosu na lica koja su do sada privedena, izjasnio da nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

"Nadležni tužilac se izjasnio da u radnjama i postupcima 17 privedenih lica, među kojima su tri maloljetnika, ima elemenata za pokretanje prekršajnog postupka, zbog osnovane sumnje da su počinila prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru“, navela je crnogorska policija.

Uprava policije je saopštila da je u neredima tokom i nakon prve parade u Podgorici povrijeđen 21 policajac, od kojih jedan teže.

Dodaje se da su u sukobima sa protivnicima Parade ponosa oštećena 22 policijska vozila, kao i 18 automobila u privatnom vlasištvu.

Navodi se da je u nemirima nanesena šteta na osam poslovnih objekata i na jednom stanu, kao i da je na više lokacija u Podgorici uništena gradska imovina.

Iz podgoričkog Biroa za odnose sa javnošću ranije danas je saopšteno da šteta na komunalnim objektima u glavnom gradu Crne Gore, tokom nereda koji su se desili za vreme i nakon parade, iznosi 20.700 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije