Počinju pregovori o podjeli vlasti u Crnoj Gori

Radiosarajevo.ba
Počinju pregovori o podjeli vlasti u Crnoj Gori

Vladajuća crnogorska Demokratska partija socijalista (DPS) predložit će u srijedu svom koalicionom partneru Socijaldemokratskoj partiji (SDP) da parlament ima dva potpredsjednika - jednog iz DPS-a i jednog iz opozicije, najavio je funkcioner te partije Miodrag Vuković.

Vuković je najavio da će se pregovori odvijati na nivou prvih operativaca koalicionih partnera - političog direktora DPS-a Predraga Sekulića i potpredsjednika SDP Ivana Brajkovića, javili su podgorički mediji, prenosi Tanjug.

Po njegovim rečima, u pregovore će biti uključivani i drugi koalicioni partneri - Bošnjačka partija i Hrvatska građanska inicijativa.

Najavljeno je da će predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u srijedu pozvati parlamentarne stranke na konsultacije o mandataru za sastav nove vlade.

Opozicione stranke- Socijalistička narodna partija i Nova srpska demokratija - najavile su da se neće odazvati tom pozivu, dok je Pokret za promjene saopćio da će prihvatiti Vujanovićev poziv.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije