Počelo je: Cijepljena prva osoba u Hrvatskoj

0
Radiosarajevo.ba
Počelo je: Cijepljena prva osoba u Hrvatskoj
Foto: Screenshot / Branka Aničić

Nakon što je jučer u Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) stiglo prvih 9.750 doza vakcine protiv COVID-19, kompanije Pfizer-BioNTech, danas, sutra i prekosutra počinje distribucija i cijepljenje građana u svim županijama.

Prva u Hrvatskoj koja je primila ovu vakcinu je 81.godišnja Branka Aničić, štićenica Doma za starije Trešnjevka.

Ovom događaju, koji u susjednoj zemlji nazivaju i historijskim, prisustvovali su premijer Andrej Plenković, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ministar rada Josip Aladrović te šef HZJZ Krunoslav Capak.

"Drago mi je da sam ja prva i moj dom, i da se vratimo u normalan život. Brzo je cjepivo došlo, brže nego što smo se nadali. Sad svi trebamo prihvatiti, i zbog svojih prijatelja. Nisam cjepljenje ni osjetila. Sad možemo dalje uživati u našem domu, bit će brzo normalno.

Zbog naših obitelji, zbog nas samih, zbog ljudi starijih, treba se cijepiti. To je jedino rješenje da možemo normalno živjeti, kao što smo prije. Da možemo uživati u svojim aktivnostima. Ja imam dva praunuka, Milu i Antonija, ako ih smijem pozdraviti. Veselim se susretu sa svojim praunucima, zbog toga sam se cijepila", poručila je Aničić.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak komentirao je to što se dio građana ne želi cijepiti.

"Mislim da će se to s vremenom ispraviti, ali nemam osjećaj da je to veliki dio građana. Mislim da je to manjina", istakao je Capak za N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije