Počelo izvlačenje automobila iz jezera: Sumnja se da je u njemu majka

Radiosarajevo.ba
Počelo izvlačenje automobila iz jezera: Sumnja se da je u njemu majka

Posljednjih dana Hrvatsku potresa strašna priča o nestanku petogodišnjeg dječaka Patrika i njegove majke Ivane Fogadić. Jučer u poslijepodnevnim satima policija je pronašla mrtvo tijela dječaka.

Jutros je počelo izvlačenje automobila koji su spasioci i policija jučer zapazili na dnu devijacijskog kanala kod akumulacijskog jezera HE Čakovec. Sumnja se da je u njemu nestala Ivana Fogadić (29) koja se u noći na ponedjeljak s 5-godišnjim sinom Patrikom odvezla plavom Opel Astrom. 

Kako javljaju tamošnji mediji, pretpostavlja se da je Ivana Fogadić u Opel Astri, u kojoj je zajedno sa sinom krenula na put bez povratka. 

Užas u Hrvatskoj: Ivana namjerno sletjela automobilom u kanal?

Istraga bi trebala dati odgovor je li Ivana doista namjerno odvezla automobil u kanal, koji ide uz lokalnu cestu i širok je oko 40 metara i velike dubine, ili je zbog brzine i psihičkog stanja jednostavno sletjela u kanal. Koliko su struje jake u kanalu vidi se i po tome što je Patrikovo beživotno tijelo plutalo nekoliko kilometara od mjesta gdje se nalazi automobil pa do jezera gdje je pronađen. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije