Počela izborna tišina u Crnoj Gori

0
Radiosarajevo.ba
Počela izborna tišina u Crnoj Gori
Fena / Crna Gora / Ilustracija

Izborna tišina uoči nedjeljnih lokalnih izbora u Podgorici i 13 općina počela je u ponoć, a glasačko pravo ima oko 350 hiljada građana.

Osim u Podgorici izbori će biti održani u Baru, Bijelom Polju, Pljevljima, Rožajama, Budvi, Danilovgradu, Zeti, Tivtu, Plavu, Kolašinu, Žabljaku, Plužinama i Šavniku.

U Podgorici u izbornoj trci bit će osam lista.

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

U nedjelju lokalni izbori u Crnoj Gori: Povratak Đukanovićevog DPS-a ili njegov novi poraz?

U nedjelju lokalni izbori u Crnoj Gori: Povratak Đukanovićevog DPS-a ili njegov novi poraz?

Žrijebanjem je utvrđeno da će na prvom mjestu biti lista "SNP-Temeljno za Podgoricu – mr Nebojša Vuksanović", na drugom "Svetosavska srpska lista – Saberimo se za Nemanjin grad-mr Mirko Rmandić", dok će na glasačkom listiću pod brojem tri biti lista "Evropa sad!Za Podgoricu" pokreta Evropa sad.

Na četvrtom mjestu je lista "Idemo ljudi" koji čini koalicija Demokrate-Ujedinjena-Demos, a peta "Demokratski front – za budućnost Podgorice" koju čine Demokratski front, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora i Jugoslovenska komunistička partija.

Na izborima učestvuju liste "Može Podgorica-Ovo je naš grad!" koju čine URA, Civis i Albanska alternativa i "Preokret" pokreta Preokret.

U izbornoj trci je i lista "Svi za naš grad – dr Ivan Vuković" koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate, Liberalna partija, Građanska inicijativa "21. maj", Demokratska unija Albanaca, Bošnjačka stranka, Nova ljevica i Demokratska romska partija.

Prema podacima MUP-a Crne Gore, najviše glasača je u Podgorici, 143.523, u Baru 39.854, Bijelom Polju 39.469, Pljevljima 24.592, a u Rožajama 22.806.

U Budvi ima 18.783 glasača, Danilovgradu 13.179, Zeti 12.524, Tivtu 11.993, Plavu 9.364, Kolašinu 6.097.

Na Žabljaku biračko pravo ima 3.031 građanin, Plužinama 2.382, Šavniku 1.968.

Biračka mjesta bit će otvorena od sedam do 20 sati, piše Antena M.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije