Komentar / Plenković: Vučić ima pravo doći u Hrvatsku

07. 11. 2019. u 11:21:00 Fena

Shares:0

Hrvatski premijer Andrej Plenković opovrgnuo je u danas spekulaciju da će srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić tokom Kongresa Evropske narodne stranke (EPP) održati govor u Hrvatskom saboru, rekavši da Vučić ima pravo doći na Kongres jer je ga je pozvao predsjednik EPP-a Joseph Daul.

Plenković je nakon sjednice Vlade novinarima komentarisao medijske navode o tome da će Vučić održati govor u Hrvatskom saboru, jer je predviđen za govornika na Kongresu EPP-a, koji će se održati u Zagrebu od 19. do 21. novembra.

Aleksandar Vučić uskoro stiže u Zagreb?

"Nije dobro iznositi laži u eter koje onda drugi prenose, to je jako važno za kulturu slobode medija i profesionalno izvještavanje, ne treba lagati", rekao je Plenković, javila je Hina.

Hrvatski premijer vjeruje da neće biti drame oko Vučićeva dolaska, iako su novinari napomenuli kako se za prošli Vučićev posjet protestovalo. Kazao je  da se sa srbijanskim predsjednikom viđa često na međunarodnim sastancima.

"Danas smo skupa u Ženevi. Mi se viđamo na brojnim sastancima", kazao je.

Što se tiče dolaska Vučića u Zagreb, Plenković je istakao da on ima pravo doći jer je pozvan:

"On je sa svojom strankom pridruženi član EPP-a, pozvan je, pozvao ga je predsjednik Daul, ako želi doći, doći će."

Kongres EPP-a održat će se u Areni Zagreb, a očekuje se dolazak 2.000 delegata iz više od 40 zemalja u kojima EPP ima članice.

"Mnogi su potvrdili dolazak, koliko je meni poznato, gospodin Vučić još nije", rekao je Plenković.

Na pitanje je li u redu da Vučić dolazi u Zagreb na skup koji će se održati dan nakon godišnjice pada Vukovara, Plenković je odgovorio da mu nije jasno zašto vežu ta dva događaja jer je datum održavanja Kongresa EPP-a definiran još prije dvije godine.

"Zašto mistificiramo nešto? Apeliram na sve vas da snizite ton činjenju nenormalnog nečega što nije nenormalno", poručio je Plenković.

U vezi s Vučićevim dolaskom u Zagreb oglasila se i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) koja je u saopštenju demantirala informaciju, koju je objavio portal N1 televizije, da će Aleksandar Vučić biti govornik na sjednici Predsjedništva i Političke skupštine EPP-a 19. novembra, koja će se održati u prostorijama Hrvatskog sabora.

KOMENTARI (1)