Plenković preko svog frizera dobio prijeteće pismo: Nazvali ga "suhim zlatom Milorada Pupovca"

2
Radiosarajevo.ba
Plenković preko svog frizera dobio prijeteće pismo: Nazvali ga "suhim zlatom Milorada Pupovca"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Andrej Plenković

Premijer Hrvatske Andrej Plenković dobio je prijeteće pismo koje je do njega stiglo preko njegovog frizera.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović odbio je otkriti detalje potrage za autorima prijetećeg pisma, upućenog premijeru Andreju Plenkoviću preko njegovog frizera, rekavši samo da je hrvatska policija učinkovita i postupa po pravilima službe. 

O pismu piše list Nacional, pozivajući se na dva neovisna izvora. Potpisnik pisma poručuje Plenkoviću da će ga "doći ošišati na nulu iako bi ga najradije skratio za glavu…". 

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Autori pisma su Plenkovića napali zbog knjige "Krajina 1991-1995" te ga nazvali "suhim zlatom Milorada Pupovca" i finansijerom projekata SNV-a kojima je svrha širenje platforme "srpskog sveta".

Pismo je napisano na nepune dvije stranice. U Nacionalu navode da su ga, bez ikakve sumnje, napisali pripadnici rigidne desnice, a potpisano je s "Hrvatski branitelj, Za Dom spremni". 

"Policija postupa prema pravilima službe i prema svemu što je u opisu policijskog posla. Ima nažalost sve više prijetnji ne samo prema političarima", rekao je Božinović pa za to optužio "atmosferu defetizma i pesimizma koja se širi javnim prostorom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije