Plenković objavio da će Sabor uskoro biti raspušten, poznato i kada će se održati izbore

0
Radiosarajevo.ba
Plenković objavio da će Sabor uskoro biti raspušten, poznato i kada će se održati izbore
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Andrej Plenković

U Zagrebu je danas, u ponedjeljak 4. marta, održana sjednica šireg predsjedništva HDZ-a nakon čega izjavu za medije dao predsjednik stranke i Vlade Andrej Plenković.

"Donijeli smo ključne odluke kad je riječ o raspuštanju sabora i sljedećim izborima. Izbori za sabor će se održati prije EP izbora, drugo je da će ovo biti zadnja sjednica prije raspuštanja, treća je da će izvještajni sabora HDZ biti održan 17. marta", rekao je Plenković.

Predsjednik stranke je naglasio da će glavni tajnik stranke biti šef izbornog stožera HDZ-a, Nina Obuljen Koržinek bit će članica izbornog stožera zadužena za izradu programa, Vlatko Vuković bit će nadležan za financije, Marko Milić će biti čelnik političko medijske komunikacije, a glasnogovornik kampanje će biti Kabok.

Prihodi Starbucksa zbog bojkota drastično pali u prvom kvartalu ove godine

Prihodi Starbucksa zbog bojkota drastično pali u prvom kvartalu ove godine

"Ja ću nositi izbornu listu u 1. jedinici, Jandroković u 2., Stričak u 3., Anušić u 4., Piletić u 5., Božinović u 6., Medved u 7., Butković u 8., Malenica u 9., Bačić u 10. U 11. će listu nositi Zvonko Milas", naveo je Plenković.

Dodao je da su partneri upoznati s današnjim odlukama i podržali su ih. Najavio je da najkasnije 22. marta bit će raspušten Sabor, a u razdoblju od 30 do 60 dana nakon raspuštanja sabora predsjednik Zoran Milanović može raspisati izbore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije