Plenković: Naša politika prema BiH bazira se na međusobnoj suradnji

Radiosarajevo.ba
Plenković: Naša politika prema BiH bazira se na međusobnoj suradnji
Foto: AA / Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je u srijedu kako je 6.500 hrvatskih policajaca na granicama angažirano na sprječavanju nezakonitih migracija istaknuvši kako hrvatska policija ima jako dobar uvid gdje, kada i kako reagirati da bi zaštitila hrvatski teritorij od nezakonitih migracija.

„Naša politika prema migracijama, pa i prema Bosni i Hercegovini, bazira se na međusobnoj suradnji između država i policija. Ona je dnevna, kontinuirana, intenzivna i ostvaruje temeljne rezultate - sprječavanje nezakonitih migracija“, kazao je Plenković na saborskom aktualnom prijepodnevu.

Rekao je da se istočno-mediteranskom i tzv. zapadno-balkanskom rutom sve više migranata kanalizira prema BiH, te istaknuo kako Hrvatska drži do toga da ispunjava sve kriterije za članstvo u Schengenu te apsorbira velika sredstva za jačanje svojih sposobnosti za kontrolu nezakonitih migracija.

Plenković je podsjetio i da su, s tim u vezi, iskoristili 120 miliona eura dobivenih za jačanje hrvatske vanjske granice.

Istakao je i da je jedan od aviona u okviru Frontexa stalno u Zadru i nadlijeće cijelo područje jugoistoka Europe i tako prati kretanja nelegalnih migracija.

„Naša policija ima jako dobar uvid gdje, kada, kako reagirati da bi štitili naš teritorij. Na tome ćemo ustrajati i tu pokazujemo jako dobre rezultate“, poručio je Plenković, javila je Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije