Plenković dobio pitanje od zastupnice pa odgovorio uvredama: "Ovo nije baš preko pametno"

3
Radiosarajevo.ba
Plenković dobio pitanje od zastupnice pa odgovorio uvredama: "Ovo nije baš preko pametno"
Facebook/ Hina / Orešković/ Plenković

"Sudjelujete li vi osobno u raspodjeli plijena iz javnih tvrtki i europskih fondova?", upitala je hrvatska zastupnica Dalija Orešković danas premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.

Plenković joj je odgovorio - uvredama.

"Hvala lijepa, poštovana zastupnice. Ja sam malo guglao prije nego što smo došli i ovo što ste izgovorili, i inače što izgovarate, nije baš preko pametno, ali ovo što ste izgovorili u zadnjih mjesec dana je strašno. Da smo mi kvislinška vlada, da je cijeli HDZ korumpiran, da sam ja na vrhu korupcijske piramide, da uzimamo pare iz svih mogućih izvora... Je li to vaša teza?.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Sada zamislite vi, vi ste bili na čelu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa. Što se to u vama dogodilo od nekoga tko je u neovisnom tijelu za koje vam je čak prijatelj od Petrova rekao da ste tamo došli intervencijom pokojnoga oca vašega bivšeg supruga. I sad vi takva nama govorite sve ovo što govorite i optužujete mene da sam nekakav vrh korupcijski piramide. Pa kako vas nije sram? Očito ste bili tamo u Povjerenstvu da bi igrali neku političku igru pa bi se onda angažirali kao političarka na agendi protiv Vlade, ove, HDZ-a. Dakle, vi ste očito tamo išli s predumišljajem, to nije baš kredibilno", poručio je Plenković, prenosi Večernji.hr.

Neprijatna situacija u hrvatskom saboru: Zastupnik govorio dok mu je bio otkopčan šlic

Neprijatna situacija u hrvatskom saboru: Zastupnik govorio dok mu je bio otkopčan šlic

On tu nije stao pa je nastavio i rekao "mi možemo koristiti vaš jezik pa vas optuživati, ali nekako neću, ne da mi se to raditi s vama jer ste ispod razine".

"Na ovo vaše pitanje čak je izlišno odgovarati niječno. Smiješno je, jadno je i žalosno je", zaključio je hrvatski premijer.

Zastupnica Orešković istaknula je kako vjeruje da se, osim nje, "znatan dio hrvatske javnosti pita kako to da je moguće da imamo vas kao premijera koji odlučuje o svemu, koji bira ministre koji moraju otići zbog neke korupcijske afere, koji odlučuje tko će biti član NO ili Uprave Ine, šef neke regulatorne agencije poput HERA-e".

Pristojno sam pitala ono što mislim da zanima i brojne građane, koji za razliku od mene, nemaju priliku takvo pitanje postaviti premijeru. Radila sam ono što je moja dužnost u Hrvatskom saboru. Ne znam čemu onolika ljutnja premijera.

Posted by Dalija Orešković on Wednesday, September 28, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije