Pijani putnik uzrokovao prinudno slijetanje aviona: Provocirao putnike i stjuardese

Radiosarajevo.ba
Pijani putnik uzrokovao prinudno slijetanje aviona: Provocirao putnike i stjuardese

Avion koji je iz Ciriha letio za Istanbul sinoć je prinudno sletio na beogradski aerodrom Nikola Tesla jer je jedan putnik u alkoholiziranom stanju izazvao pometnju i sukobe s ostalim putnicima i osobljem.

Avion s oko stotinjak putnika, kompanije Pegasus, koji je bio u zračnom prostoru Srbije sigurno je sletio na beogradski aerodrom, srbijanska policija je problematičnog putnika izvela iz aviona i privela u zonu tranzita.

Putnik u alkoholiziranom stanju je vrijeđao osoblje i druge putnike na letu ka Turskoj, a nakon hapšenja incident je napravio i u zgradi aerodroma.

Zbog povreda koje je tom priliko zadobio prevezen je u Urgentni centar Beograd.

Iz Ambasade Turske u Beogradu je potvrđeno da je muškarac U.K. (39) iz Ciriha, s dvojnim državljanstvom Švicarske i Turske izazvao probleme tokom leta zbog čega je posada morala prinudno sletjeti.

"S obzirom na to da je i naš državljanin, ali je putovao s švicarskim pasošem, srbijanske vlasti su obavijestile ambasadu o ovom slučaju. Uz korektnu saradnju sa srbijanskim vlastima obišli smo privedenog putnika koji se nalazio na triježnjenju u bolnici jer je najvjerovatnije bio pod dejstvom alkohola", rečeno je za Anadolu Agency (AA) iz konzularnog predstavništva ambasade Turske u Beogradu.

Privedeni putnik U.K. nalazi se u pritvoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije