Pijani otac izazvao udes: Dijete ispalo iz vozila koje je palo na njega i usmrtilo ga

1
Radiosarajevo.ba
Pijani otac izazvao udes: Dijete ispalo iz vozila koje je palo na njega i usmrtilo ga
Foto: Arhiv / Hrvatska policija / Ilustracija

Županijsko državno tužilaštvo otvorilo je istragu protiv vozača (38) kojeg se tereti da je pijan izazvao prometnu u kojoj je poginuo njegov sin (4), a teško ozlijeđena žena (33).

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 38-godišnjak 18. novembra lani oko 19 sati, upravljao osobnim automobilom županijskom cestom broj 4105 iz smjera mjesta Podgorač (Hrvatska) u smjeru mjesta Budimci pri koncentraciji od 1,30 g/kg alkohola u krvi".

"U krivini je izgubio kontrolu nad vozilom i desnim točkovima sletio na južnu bankinu s koje se vratio na put i u zanošenju sletio u odvodni kanal sa sjeverne strane puta, a potom na zelenu površinu koja dijeli dva odvodna kanala".

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

"Došlo je do višestrukog prevrtanja vozila pri čemu je dijete ispao iz vozila te je na njega pao osobni automobil. Dijete je preminulo na mjestu nesreće, dok je žena zadobila teške tjelesne ozljede, prijelom torakalne kralježnice i prsne kosti, višestruki prijelomi rebara", navode tužitelji.

Stravična prometna nesreća na našičkom području šokirala je cijeli kraj. Vozaču prijeti 15 godina zatvora, piše Danica.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije