Pijana skrivila nesreću sa smrtnim ishodom, sad je napadaju zbog natpisa na majici

Radiosarajevo.ba
Pijana skrivila nesreću sa smrtnim ishodom, sad je napadaju zbog natpisa na majici
PrtScr / Vera Begić Blečić

Riječka voditeljica za sport Vera Begić Blečić, koja je pijana skrivila saobraćajnu nesreću, puštena je iz pritvora, a zatvor je napustila u majci s natpisom “Iznad svih”, što je razbjesnilo hrvatsku javnost.

Vera Begić Blečić nakon nešto manje od mjesec dana puštena je iz istražnog zatvora u Puli, ali su joj određene mjere opreza.

“Ona ima mjeru opreza zabrane upravljanja motornim vozilom i suglasna je s time jer ne misli više voziti i obavezna javljanja u nadležnu policijsku postaju”, kaže Milenko Škrlec, advokat Vere Begić Blečić za Dnevnik.hr, prenosi Net.

Po izlasku iz pulskog zatvora, prema pisanju Glasa Istre, Begić Blečić se ispričala porodice poginulog. Međutim, zatvor je napustila u odjeći koja je izazvala negativne komentare. Njen advokat sada je to pokušao objasniti.

“Uzela je prvo čisto što je imala, a to je sportska majica nogometnog kluba, na kojoj piše iznad svih”, pojasnio je Škrlec.

Podsjetimo, pod utjecajem alkohola Begić je skrivila sudar na istarskom ipsilonu u kojemu je poginuo Igor Soldatić. Još je uvijek djelatnica grada, ali je pod suspenzijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije