Pijan bez vozačke vrludao po cesti: Makedoncu prisjelo ljetovanje

Radiosarajevo.ba
Pijan bez vozačke vrludao po cesti: Makedoncu prisjelo ljetovanje
Foto: Arhiv / Ilustracija

U prošloj sedmici na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su  34 saobraćajne nesreće u kojima je 12 osoba teže, a 21 lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježeno je 12 prometnih nesreća, izvijestili su iz te PU te naveli koju su najveću novčanu kaznu izrekli.

Najveća novčana kazna izrečena je 33-godišnjem državljaninu Sjeverne Makedonije koji je zaustavljen 6. augusta, u 1.30 sati u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 2,65 g/kg, tijekom vožnje je vrludao po cesti, nije se zaustavio na zvučne i svjetlosne signale policije te kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Vozač je, uz optužni prijedlog, doveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom od 11.400,00 kuna i 200,00 kn troškova postupka te mu je izrečena tromjesečna zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 964 represivne mjere od kojih izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubice u prometu“ te su tako 534 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 36 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 18 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 19 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja policija izdvaja 90 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 104 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije