Pernar Tuđmanu: Vaš otac je kriv za besmisleni rat između HVO-a i Armije BiH

Radiosarajevo.ba
Pernar Tuđmanu: Vaš otac je kriv za besmisleni rat između HVO-a i Armije BiH
Zastupnik u hrvatskom Saboru Ivan Pernar prepirao se na sjednici sa sinom Franje Tuđmana, HDZ-ovim zastupnikom Miroslavom Tuđmanom.

"Zbog politike vašeg oca koji se bezbroj puta sastajao s ratnim zločincem i širiteljem velikosrpske ideje Slobodanom Miloševićem i dogovarao podjelu Bosne, došlo je do besmislenog rata između HVO-a i Armije BiH, a koji je doveo do stradanja i patnje hrvatskog naroda u BiH", rekao je Pernar Tuđmanu, prenosi Index.

Tuđman je nakon Pernarovih optužbi najprije upozorio zastupnika Božu Petrova da Pernar krši zakone i Ustav Republike Srpske, nakon čega je replicirao Pernaru: "Bila su samo dva bilateralna sastanka, toliko o bezbroj. Prema tome, Pernaru, lažete."

Ivan Pernar je na svom Facebook profilu podijelio fotografiju na kojoj se Franjo Tuđman nalazi sa Slobodanom Miloševićem i Radovanom Karadžićem, a ispred njih se na stolu nalazi karta Bosne i Hercegovine.

tudjman_milosevic_karadzic_fb.jpg - Pernar Tuđmanu: Vaš otac je sa srpskim zločincima dogovarao podjelu BiH

"Da sam se ja slikao s tom ekipom proglasili bi me četnikom. Za razliku od mene, čovjeka sa slike koji sa srpskim ratnim zločincima dogovara podjelu BiH smatra se velikim Hrvatom i domoljubom", napisao je Pernar u opisu fotografije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije