Pelješki most: Bageri se pale najesen, ispoštovan zahtjev BiH o visini objekta

AA
Pelješki most: Bageri se pale najesen, ispoštovan zahtjev BiH o visini objekta
/ Anadolija
Uoči sjednice Vlade Hrvatske ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je kako će se s radovima na Pelješkom mostu započeti iza ljeta ove godine.

Komentirajući u kojoj su fazi pripreme za izgradnju Pelješkog mosta, ministar prometa Oleg Butković izjavio je kako natječaj za izvođača radova ulazi u drugu fazu.

Butković je kazao kao se prošle godine u Neumu sastao s bh. ministrom komunikacija i prometa Ismirom Juskom kojem je predočio svu dokumentacija vezanu uz Pelješki most.

Butković je istaknuo kako su svi zahtjevi zajedničke međudržavne komisije koja je formirana potpuno uvaženi. Izjavio je kako su tražene tehničke karakteristike Pelješkog mosta, a posebno njegova visina, koja je važna zbog neometanog prometa brodova u bh. luku Neum, potpuno ispoštivane.

Na novinarsko pitanje kada će se upaliti prvi bageri, ministar je odgovorio:

"Prema mojoj procjeni ove godine, što znači negdje iza ljeta."

Butković je izjavio kako je prvi stepen odabira izvođača radova pri kraju, odnosno faza evaluacije financijskih, pravnih i tehničkih sposobnosti ponuditelja, nakon čega će se u drugom definirati cijena izvođenja radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije