Paravinja će biti privremeno izručen Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Paravinja će biti privremeno izručen Hrvatskoj

Hrvatska je danas dobila potvrdu od Bosne i Hercegovine da je ministra pravde Bariša Čolak potpisao odluku o privremenom izručenju Dragana Paravinje Hrvatskoj koja ga traži zbog sumnje da je ubio maloljetnu Drnišanku Antoniju Bilić, no još nije poznato vrijeme ni mjesto na kojem će to izručenje biti izvršeno.

Glasnogovornik hrvatskog MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je Hini da je njegovo ministarstvo dobilo službenu potvrdu bosanskohercegovačkih vlasti da je odobreno privremeno izručenje Paravinje te da je sada na uredima interpola u Zagrebu i Sarajevu da dogovore način, vrijeme i mjesto izručenja. "No o tome ne mogu ništa reći jer je taj podatak tajan", kazao je Borovec.

Glasnogovornica hrvatskog Ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić izvijestila je da je i njezino ministarstvo dobilo tu potvrdu. Upitana kada očekuje izručenje Paravinje, kazala je da bi to moglo biti vrlo brzo. No, to je stvar dogovora policija dviju država, kazala je Dovranić.

Napomenula je da je za slučaj Paravinje nadležan Županijski sud u Šibeniku.

Paravinja će Hrvatskoj biti privremeno izručen kako bi se rasvijetlile okolnosti nestanka Antonije Bilić za čijim se tijelom traga mjesec i pol dana.

Hrvatske vlasti su dužne nakon istrage o okolnostima nestanka maloljetne djevojke vratiti Paravinju u nadležnost vlastima Bosne i Hercegovine, a najdalje do izricanja pravomoćne presude Suda u Sokolcu, gdje je Paravinja osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja.

Njegovo izručenje traži i Srbija gdje je ranije pravomoćno osuđen na četiri i pol godina zatvora zbog istog kaznenog djela.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije