Parada ponosa u Splitu 7. juna: 'Slobodan, antifašistički Split'

Radiosarajevo.ba
Parada ponosa u Splitu 7. juna: 'Slobodan, antifašistički Split'

Četvrta Parada ponosa u Splitu bit će održana 7. juna, a podrška organizatorima stiže i iz Zagreb Pridea, piše Hina.

Zagreb Pride izražava solidarnost u zajedničkoj borbi za ravnopravnost, dostojanstvo i prava LGBT osoba, navodeći da su njihove dvorane i ulice gradova kojima će prolaziti povorke ponosa kao pozornice s kojih pozivaju na potpunu ravnopravnost i solidarnost u borbi za jednakopravnost i dostojanstvo svih ljudi u Hrvatskoj.

"Slobodan i antifašistički Split, koji će se okupiti na Povorci ponosa je budućnost naše zemlje koja pripada svima nama, solidarnim borcima za potpunu ravnopravnost koja sigurno dolazi - ništa nas ne može zaustaviti", poručuju iz Zagreb Pridea.

Istovremeno, na svoju povorku, 13. po redu koja će 14. juna biti održana na ulicama prijestonice, pozivaju sve koji "žele biti na pravoj strani historije i preuzeti odgovornost ne samo za sebe, nego i za buduće generacije".

Podsjećamo, protekle tri godine protestnu šetnju LGBT osoba i svih onih koji se zalažu za poštivanje ljudskih prava svih osoba, osiguravale su policijske snage zbog prijetnji sigurnošću učesnicima i okupljanja protivnika ovog skupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije