Parada ponosa u Beogradu, jake policijske snage u gradu

Radiosarajevo.ba
Parada ponosa u Beogradu, jake policijske snage u gradu

Šetnja u okviru Parade ponosa u Beogradu danas će biti održana kako je i planirano, rekao je Tanjugu jedan od organizatora Goran Miletić.

Miletić je rekao da taj odbor nije sinoć dobio informaciju da je na sjednici Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti zabranjeno održavanje povorke.

"Po zakonu, u ponoć je istekao rok kada smo trebali biti obaviješteni o zabrani, a pošto se to nije desilo Pride će biti održan kako je i najavljeno", rekao je on.

Miletić je objasnio i da u slučaju zabrane organizatori moraju biti pozvani da im se uruči rješenje o zabrani, i dodao da se to nije dogodilo.

U ponoć je istekao zakonski rok od 12 sati, koliko unaprijed policija mora da saopšti organizatoru skupa da je on otkazan.

Organizatori Parade ponosa su juče najavili okupljanje u 11.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, a učesnici će moći da dođu iz tri pravca: iz pravca Slavije, iz pravca Kneza Miloša od Londona i iz pravca Željezničke stanice gdje će biti i ulaz za novinare.

Sjednica Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti na kojoj je trebalo da bude donesena odluka o Paradi ponosa počela je u subotu uveče, a prema nezvaničnim informacijama koje je donijela RTV, svi prisutni na sastanku su oko 23 sata napustili zgradu Vlade, bez iznošenja zaključaka sa sastanka.

Na sjednici je trebalo da se donese odluka o tome da li će biti dozvoljeno održavanja Parade ponosa, najavljeno za nedjelju u podne.

Zgradu Vlade u Nemanjinoj ulici obezbjeđuju jake snage policije sa opremom za razbijanje demonstracija.

Paradu ponosa u Beogradu svojim će prisustvom danas podržati i ministri Kori Udovički, Jadranka Joksimović i Ivan Tasovac, kao i šefica pregovaračkog tima za pristupanje EU Tanja Miščević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije