Panika u susjedstvu zbog ruskih i ukrajinskih turista: Očekujemo ogromne minuse...

1
Radiosarajevo.ba
Panika u susjedstvu zbog ruskih i ukrajinskih turista: Očekujemo ogromne minuse...
Foto: Nova.rs / Budva

Sekretarica Odbora za turizam Crne Gore, Sanja Marković, izjavila je da se mogući gubitak zbog nedolaska turista iz Rusije i Ukrajine procjenjuje na 150 miliona eura.

"Znate da je 75 dolara prosečna dnevna potrošnja jednog turiste koji ostaje u Crnoj Gori. Ako znamo da je oko 254 hljade Rusa i Ukrajinaca prošle godine došlo, procenjena cifra je oko 150 miliona eura manje u crnogorskom budžetu”, rekla je Marković gostujući na jednoj lokalnoj televiziji.

Ona je dodala da je Crna Gora tradicionalno tržište ruskih i ukrajinskih gostiju koji su činili čak 21 posto prošlogodišnjih posetilaca.

Bećirović i Komšić na radnom ručku s ambasadorima članica UN-a: Moramo se boriti protiv zaborava

Bećirović i Komšić na radnom ručku s ambasadorima članica UN-a: Moramo se boriti protiv zaborava

Marković je navela da je crnogorska turistička privreda i dalje nedovoljno oporavljena, da priprema i planira događaje u nadi da će svi oružani sukobi i ono što se dešava u Evropi brzo prestati.

Ona je dodala kako će turistička sezona i ove godine biti neizvjesna prenosi portal CdM.me.

Smatra da Crna Gora mora da nađe alternativna tržišta kako bi se nadoknadio gubitak od procenjenih 150 miliona eura, i da se mimo turista iz regiona, koji su lane učestvovali sa 55 posto u strukturi gostiju, treba fokusirati na turiste iz Češke, Slovačke, Mađarske i Poljske, koji tradicionalno vole Mediteran.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije