Panika u Splitu: "Ima ih na svakom ćošku, sve mi je zatvoreno već sedam dana"

0
Radiosarajevo.ba
Panika u Splitu: "Ima ih na svakom ćošku, sve mi je zatvoreno već sedam dana"
Foto: Facebook / Skakavci

Uobičajeno je u ovo doba godine u pisati o najezdi komaraca, ali stanovnici Mejaša (Split) posljednjih dana muku muče sa - skakavcima!

S fotografijama se javila anonimna građanka tražeći pomoć s obzirom da su ovi kukci - na svakom ćošku. 

"Našla sam ih na balkonu i po haustoru prije 15 do 20 dana. Ogromni su, divovski, ima ih po duž cijele ulice Kila. Prijavili smo situaciju mjesnom odboru", stoji navedeno u poruci naše sugrađanke.

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Više stanovnika ulice Kila okupljenih u Facebook grupu "Kilavci" slali su fotografije skakavaca iz svojih stanova ili sa ulice, a komentari su slijedeći:

"Katastrofa, kod mene je zatvoreno sve ima sedmicu dana", "XXL skakavac", "Ne samo u autu da ih nalazim, već i po stanu", "Ne da se ući u haustor zgrade koliko ih je", bili su samo neki od komentara građana. 

Predsjednik mjesnog odbora, Toni Piplica potvrdio je i na Facebook profilu javno podijelio negativni odgovor iz Grada o dezinsekciji. 

Invazija afričkih nemani u Hrvatskoj: 'Nas 5 branilo je zaseok od njih pet miliona!'

Invazija afričkih nemani u Hrvatskoj: 'Nas 5 branilo je zaseok od njih pet miliona!'

"S obzirom da Grad Split nema ugovorenu dezinsekciju skakavaca nismo u mogućnosti pomoći Vam".

Iz odbora kažu kako će cijenu dezinsekcije dogovoriti s kompanijom Cian.

"Ove godine smo primijetili nešto veći broj poziva građana vezano za navedenu temu, ali daleko je to od alarmantnog stanja. Pričinjavaju štetu u poljoprivredi, ali u urbanim sredinama nisu štetni za ljude i kućne ljubimce.

Što se tiče cijena, cijene se definišu s obzirom na površinu, stepen infestacije, odnosu s kupcem itd", pojasnio nam je Hrvoje Grgić, direktor službe sanitarne zaštite, zaštite bilja i veterine Cian-a, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije