Kopaonik / Pale prave pahulje u susjedstvu, skijaši zadovoljno trljaju ruke

22. 09. 2021. u 15:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Iako se danas kalendarski zakoračilo tek u jesen, na obroncima Kopaonika zaijelile su se prve pahulje!

Mogućnost da će doći do snijega, najavio je u svojoj prognozi profesor geografije i meteorolog, Marko Čubrilo, koji je prije nedjelju dana istakao da će možda doći do padavina u višim predjelima naše zemlje.

Snimak prvih pahulja, na Instagramu je objavila stranica Infokop, a u snimku koji je pred vama, pogledajte kako izgledaju rane zimske pahulje.

Kako vidimo na snicima, snijeg polako promiče iznad omiljene planine skijaša iz Srbije.

"Početkom nedelje pretežno oblačno i još malo hladnije uz kišu ponegde i umeren severni vetar, duž Jadrana bura. Dnevni maksimum od +13 do +20 stepeni Celzijusa, što je malo ispod proseka. Sredinom sledeće nedelje prolazna stabilizacija uz vrlo hladna jutra i dnevni maksimum od +15 do +21 stepen Celzijusa, dok je od 23.09. moguće novo pogoršanje i dalje zahlađenje koje bi maksimume oborilo znatno ispod proseka, možda i ispod +10 stepeni Celzijusa i u koliko bi se signal za ovako jako zahlađenje i održao tada bi na višim planinama moglo biti i prvog jesenjeg snega", glasila je Čubrilova prognoza, koje se, kao što vidimo, ispostavila kao tačna.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA