Pahoru najviše glasova

Radiosarajevo.ba
Pahoru najviše glasova

Nijedan od tri kandidata na predsjedničkim izborima u Sloveniji nije dobio potrebnu natpolovičnu većinu glasova, a u drugom krugu kroz tri sedmice za to će se mjesto boriti aktualni predsjednik Danilo Tuerk i bivši premijer Borut Pahor, pokazali su rezultati izlazne ankete agencije Mediana za Slovensku televiziju i POP-TV objavljene u 19:00h, odmah nakon zatvaranja birališta.

Prema rezultatima paralelnog glasovanja koje je objavila nacionalna Slovenska televizija, Borut Pahor je dobio 41,9 posto glasova posto glasova, Danilo Tuerk 37,2 posto, a Milan Zver, kandidat najbliži vladi premijera Janeza Janše, 20,8 posto posto, prenijela je Hina.

Izlazne ankete na nacionalnom uzorku od 11 hiljada birača provela je za Slovensku televiziju i komercijalnu televiziju POP-TV, agencija Mediana, prema čijim tvrdnjama ti rezultati mogu odstupati od konačnih službenih rezultata, najviše oko jedan posto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije