Pahor: Želimo dobre odnose sa svima, pa i s Hrvatskom

Radiosarajevo.ba
Pahor: Želimo dobre odnose sa svima, pa i s Hrvatskom
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Borut Pahor

Slovenski predsjednik Borut Pahor izjavio je u nedjelju da Slovenija želi imati dobrosusjedske odnose sa svim susjednim državama, pa i s Hrvatskom s kojom je u prijeporu oko graničnog pitanja i validnosti arbitražnog postupka.

„Granica je definirana, potrebno nam je nešto strpljenja i državničke mudrosti kako ne bismo napravili neku pogrešku jer će arbitražna presuda prije ili kasnije biti implementirana“, kazao je Pahor.

Odgovarao je na pitanje o odnosima s Hrvatskom za Slovensku televiziju, u tradicionalnom razgovoru pred Dan državnosti 25. juna u kojemu je govorio uglavnom o unutarnjim i europskim temama, te svom odnosu i suradnji s vladom Marjana Šarca koju je ocijenio korektnom.

Šarec je kazao da je 2015. godine, kad je Hrvatska donijela odluku o izlasku iz arbitražnog postupka o graničnom prijeporu smatrao kao i danas da je to neprihvatljivo, ali da je odmah nakon toga donio i odluku o tome da nastavi s kontaktima i suradnjom s hrvatskom predsjendicom Kolindom Grabar Kitarović, što se pokazalo dobrim, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije