Pahor: Kraj zaoštrenih odnosa Slovenije i Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Pahor: Kraj zaoštrenih odnosa Slovenije i Hrvatske

Foto: Reuters

Slovenski premijer Borut Pahor danas je nakon sjednice slovenske vlade, na konferenciji za medije objavio da je jučerašnji susret s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor u Kranjskoj Gori "u samo dva sata donio više rješenja nego što su i planirali i očekivali".

Usto, Pahor je dodao da obje vlade već rješavaju probleme, o kojima su jučer raspravljali.

Dvoje premijera se jučer dogovorilo o osnivanju miješane komisije koja će nadzirati otvorena pitanja među zemljama i predlagati rješenja, O kojim se pitanjima konkretno radi, Pahor nije želio govoriti.
Slovenski premijer je dodao da je, od trenutka kad je Hrvatska ratificirala Arbitražni sporazum, njegova sudbina samo u rukama Slovenije. Ipak, Pahor je dodao da Slovenija još uvijek nije primila hrvatsku notu o okončanju unutarnjeg postupka ratifikacije Arbitražnoga sporazuma.

Usto, Pahor je dodao kako se nada da negativno stajalište novoizabranoga hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića o Arbitražnome sporazumu neće utjecati na to da zemlje uspješno zaključe razmjenu nota, prenosi slovenski Dnevnik.

U osvrtu na odnose s Hrvatskom, Pahor je izrazio nadu da će uskoro biti okončana sva otvorena pitanja.

"Koliko god su odnosi nekada bili zaoštreni, sad su previše zaslađeni", rekao je Pahor i dodao da su oba stanja iskrena.

index.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije