'P...., izdao si Kosmet. Bićeš ubijen, kao Zoran iz DS-a'

Radiosarajevo.ba
'P...., izdao si Kosmet. Bićeš ubijen, kao Zoran iz DS-a'


Prema pisanju srbijanskog portala Pressonline, premijeru i prvom potpredsjedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću i Aleksandru Vučiću danas su na mobilne telefone stigle prijeteće poruke.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da nije tačno da je sporazumom iz Brisela priznata nezavisnost Kosova istakavši da mu "svake sekunde stižu prijeteće poruke".

"Svake sekunde mi stižu poruke da će me ubiti", izjavio je Vučić članovima SNS u Kruševcu.

Istakao je da je pregovarački tim Srbije učinio sve napore kako bi u Briselu postigao najbolji sporazum za srpski narod.

U porukama na mobilom telefonu vicepremijera, prema pisanju srbijanskih medija, prijeti se smrću njemu lično, ali i članovima njegove uže porodice.

"P...., izdao si Kosmet. Bićeš ubijen, kao Zoran iz DS-a", samo je jedna od poruka, koje je primio Vučić. Sa istog broja stigla je i poruka: "Bićeš ubijen uskoro".

Vučić je dobio i poruke u kojim mu se direktno prijeti smrću:

"Izdajniče, za tebe je metak. Da ne živiš više", "Samo da ti kažem, sprema se rušenje vlade! Bolje beži, imamo snajper", "Proklet bio g.... Dabogda te Šiptari zaklali i rod i porod ti zatrli!"

Prema pisanju portala Pressonline, srbijanski Radikali su danas u Beogradu, Novom Saadu i Kosovskoj Mitrovici prolaznicima dijelili brojeve mobilnih telefona premijera i vicepremijera Ivice Dačića i Aleksandra Vučića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije