Evo kako su djeca umjesto maski dobila "padobrane": Oglasio se župan

0
Radiosarajevo.ba
Evo kako su djeca umjesto maski dobila "padobrane": Oglasio se župan
Foto: Ni Zagorje malo / Maske

Maske koje su škole u Krapinsko-zagorskoj županiji podijelile djeci roditelje su ostavile u šoku i nevjerici.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar rekao je u utorak da je došlo do greške u distribuciji zaštitnih maski za neke škole u županiji, u kojima su učenicima dostavljene prevelike, no to je ispravljeno, a učenici će do sutra dobiti manje maske. 

"Nažalost, prilikom distribucije dogodila se greška, tako da su u desetak osnovnih škola djelomično otišle krive maske. U 20 osnovnih škola i sve njihove područne škole, a imamo ih 53, ravnatelji su se očitovali oko veličina maski i nisu imali nekakvih primjedbi na maske i njihovu veličinu",  pojasnio je Kolar.

Ranije danas lokalni portali objavili su informaciju da su učenici u Krapinsko-zagorskoj županiji dobili prevelike maske.

Iako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo dao prilično jasne upute kakve bi maske trebale biti, dvoslojne i priljubljene uz lice, ove su sve samo ne to, piše Ni Zagorje malo. 

"Pa s ovim se maskama troje djece može istodobno omotati", kažu roditelji za portal Ni Zagorje malo o maskama koje je naručila Krapinsko-zagorska županija, odnosno župan Željko Kolar, koji je prošli tjedan izjavio da maske za početak nove školske godine koštaju oko 100.000 kuna (26.021 KM).

Portal Ni Zagorje malo pokušao je saznati jesu li to maske koje je Županija kupila za 100.000 kuna, ako jesu, to je 100.000 bačenih kuna. Na njima je oznaka V-style zaštitna oprema.

Iz te firme kažu da nisu poslovali sa Županijom te da su one očito kupljene preko distributera.

Radi se o jednoslojnim maskama koje su najjeftinije i koje se, kako su rekli za Ni Zagorje malo, smanje nakon nekoliko pranja. 

Navodno neke zagorske škole djeci nisu ni dijelile ove maske.

U 'odbranu' župana Krapinsko-zagorske županije stali su i čitatelji 24.sata.hr koji smatraju da su dotične maske stvorene za više upotreba te da će 'doći na željenu veličinu, ovisno o broju pranja'. Mogu, kako se šale, poslužiti kao pelena, možda je zabavno koristiti ih kao padobrane, zastavice za mahanje prilikom poraza, jedra na omanjem čamcu i slično...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije