Otrovali profesoricu u Zadru: Stavili joj dezificijens u piće na malom odmoru

0
Radiosarajevo.ba
Otrovali profesoricu u Zadru: Stavili joj dezificijens u piće na malom odmoru
Foto: Antenazadar.hr / Drama u zadarskoj školi

Profesorica zadarske Škole primijenjene umjetnosti i dizajna završila je na Hitnoj pomoći nakon što joj je neko od učenika u piće nasuo opasni dezinficijens.

Prema pisanjima hrvatskih medija, neko joj je dezinficijens nasuo u flašu s vodom, a nakon što ga je popila, zatražila je pomoć ljekara. Nakon obrade u bolnici puštena je kući te se osjeća dobro, piše 24 sata.

Trovanje profesorice potvrdila je i direktorica škole Marjana Bakmaz.

„Jako nas je iznenadilo. U tom razredu su uglavnom maloljetnici, ali sve ćemo utvrditi. Kamere nemamo u razredu, a dezinficijens je u piće stavljen za vrijeme malog odmora. Obavljamo razgovore s učenicima i roditeljima. Kad se utvrdi krivac, izreći ćemo najstrože sankcije. Na sreću, radnica je dobro i već danas se vraća na posao“, kazala je Bakmaz za 24 sata.

Iz zadarske policije poručili su kako imaju saznanja o tome i utvrditi će sve relevantne okolnosti za daljnju obradu.

Slučaj trovanja dezinficijensom desio se i u aprilu ove godine u odgojnom zavodu u Turopolju. Više maloljetnika popilo je dezinficijens, zbog čega su u taj zatvor pozvane ekipe Hitne pomoći. Sredstvo za dezinfekciju na bazi alkohola razrijedili su s vodom i tu tekućinu popili.

Posljednjih godinu dana, uslijed pandemije koronavirusa, dezinficijensi se nalaze na svakom koraku. Sadrže određena hemijska svojstva koja dezinficiraju ruke.

Ako se popije mala količina dezinficijensa, ona može tek oštetiti sluznice ždrijela, grkljana ili jednjaka, dok veća količina može naštetiti jetri i mozgu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije