! / Otkriveni detalji: Kako je funkcionirao veliki lanac prostitucije u BiH i Srbiji

14. 01. 2020. u 16:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 14

Članovi grupe koji su uhapšeni zbog sumnje da su se bavili prostitucijom u Srbiji i Bosni i Hercegovini, njih 22, sebi i angažovanim ženama davali nadimke kako ne bi bili otkriveni, a zatim su svoje usluge oglašavali sredstvima javnog informisanja.

Organizatori grupe se sumnjiče da su organizovali i fizičko osiguranje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, a kontrolirali su takođe dolaske njihovih klijenata. Zatim su, kako se sumnja, novac prikupljen od obavljenog "posla" dijelili među sobom u skladu sa zadacima koje su obavljali, piše Blic. 

Uloga policajca koji se našao među uhapšenima bila je da kontinuirano prikuplja podatke o određenim osobama i vozilima i na taj način omogući krimi-grupi da nesmetano posluje.

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili. Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina opojne droge, municija, kao i četiri vozila koja su korištena u izvršenju ovog krivičnog djela. 

Podsjetimo, reč je o pripadnicima dvije organizovane krminalne grupe i to jedne koju je sačinjavalo 16 lica - T. D, G. Š, M. S, P. D, M. J, J. Z, R. N, S. N, Lj. P, K. D, i V. R, i druge u kojoj su bili - M. T, V. Đ, V. P, T. J, S. N, M. R, S. D i T. H. Uhapšeni policajac bio je zaposlen u PO za Grad Beograd.

NEMA KOMENTARA