Profesor Vujanić otkrio šta je vjerovatno uzrok nesreće u kojoj su povrijeđena djeca

0
Radiosarajevo.ba
Profesor Vujanić otkrio šta je vjerovatno uzrok nesreće u kojoj su povrijeđena djeca
Foto: Twitter / Jezive scene ulaska autobusa u dječije igralište u Zemunu

Do saobraćajne nesreće u kojoj je autobus javnog prijevoza na liniji 45 proletio kroz dječije igralište došlo je vjerovatno zbog ljudskog faktora, smatra profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić.

On još ističe i da je lokacije parkića, uz lakat krivinu, gdje prolaze vozila javnog saobraćaja, sama po sebi veoma problematična, odnosno da sam parkić nije bezbijedno ograđen i da ne postoje ležeći policajci koji bi usporili vožnju.

Tačan uzrok nesreće koja se u petak dogodila na dječijem igralištu u Zemunu, na uglu ulica Kupreške i Krajiške, kada je povrijeđeno četvoro djece i nekoliko odraslih, još nije poznat.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Vještačenje autobusa je u toku, piše Blic.

Prema mišljenju Vujanića, do nesreće je došlo vjerovatno zbog neadekvatne brzine, a sama lokacija nije obezbijeđena tako da se ovakve situacije spriječe.

"Objektivno, grešku je napravio samo vozač izborom brzine, koju ako smo sve obezbedili, ne bi mogao da vozi ulicom u kojoj je igralište. Prema tome, vozač nije jedini krivac, ali nisam do sada video da se pokreće odgovornost ovih drugih koji nisu na odgovarajući način zaštitili, projektovali, dali lokacijske uslove, lokacijsku dozvolu i tako dalje", smatra Vujanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije