Otkrivanje spomenika Miri Barišiću: Hasanbegović opet s ustaškim simbolom

Radiosarajevo.ba
Otkrivanje spomenika Miri Barišiću: Hasanbegović opet s ustaškim simbolom
/ Foto: Twitter
Hrvatski ministar za kulturu Zlatko Hasanbegović ponovo je uzbudio javnost. Objavljena je još jedna njegova slika pored ustaškog obilježja.

Hasanbegović se na otkrivanju spomenika Miri Barešiću u Dragama pored Pakoštana fotografirao s četiri muškarca koji u rukama drže zastavu na kojoj piše FrankfUrt.

Slovo "U" na zastavi je drukčije od ostalih slova u natpisu Frankfurt i predstavlja jasnu aluziju na simbol ustaškog pokreta.

Nakon što je objavljena slika Hasanbegović je izjavio da zbog gužve koja je vladala na otkrivanju spomenika ubici jugoslavenskog ambasadora Vladimira Rolovića nije mogao kontrolirati s kim se fotografira, niti kakva obilježja nose sa sobom. 

"Na skupu je bilo više hiljada ljudi i ni na koji način nisam mogao utjecati, niti sam utjecao, ni vidio bilo koje obilježje koje su sa sobom imali ili nosili oni u mnoštvu koji su poželjeli sa mnom da se slikaju. Moj stav je jasan da se u svim takvim i sličnim događajima trebaju isticati isključivo službena državna obilježja", rekao je Hasanbegović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije