Srbijanski mediji: Dvije kamere snimile ubistvo Olivera Ivanovića

Radiosarajevo.ba
Srbijanski mediji: Dvije kamere snimile ubistvo Olivera Ivanovića
Prema pisanju srbijanskog Blica, na stranačkim prostorijama stoje dvije kamere za videonadzor koje su, najvjerovatnije, zabilježile trenutak kada je ubijen Oliver Ivanović.

Nedaleko odatle, tačnije nešto više od jednog kilometra, policija je pronašla zapaljeno vozilo marke Opel astra kojim se ubica, najvjerovatnije, udaljio u nepoznatom pravcu.

"Preduzete su sve mjere, policija je na terenu i tragamo za počiniocem. Imamo određene tragove koji su poslani na vještačenje", rekao je regionalni komandir Kosovske policije Željko Bojić.

Prema saznanjima Blica, policija još utvrđuje motive zbog kojih je Ivanović likvidiran. Ono što se zna je da je ubijen s pet hitaca.

"Imao je pet velikih rana u predjelu grudnog koša, u gornjem dijelu. Policija je pronašla četiri čahure. Ubijen je iz duge devetke", kazao je izvor iz istrage. 

Podsjećamo, Lider Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se jučer ujutro u 8:15 sati dogodila u Kosovskoj Mitrovici.  U Ivanovića je ispaljeno više metaka iz daljine, a potom je napadač prišao i još jedan metak ispalio u Ivanovića iz neposredne blizine.

 
Teško ranjenog pronašla ga je komšinica koja je krenula u prodavnicu i odmah pozvala Hitnu pomoć, a odmah su mu u pomoć pritrčale i stranačke kolege koje su bile u prostorijama stranke.
 
 
 
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije