Otac djevojčice koja je primala infuziju ispred bolnice: Ovo je zloupotreba!

Radiosarajevo.ba
Otac djevojčice koja je primala infuziju ispred bolnice: Ovo je zloupotreba!
Foto: Twitter / Djevojčica ispred bolnice

Otac devojčice čija je fotograja kružila internetom kao dokaz o nehumanim uslovima za infuziju u novopazarskoj Covid bolnici zatražio je danas od nadležnih organa da pokrenu postupak protiv onih koji su, kako je naveo, zloupotrijebili njegovo dijete.

“Dali su mi uput da idemo za Kraljevo, ali nisam bio spreman da krenem odmah. Ja sam tražio da dijete primi infuziju, nije doktorka to uradila na svoju ruku. Narod je zloupotrijebio dok sam ja otišao do kuće da uzmem stvari. Dok sam se vratio, vozilo je bilo spremno za transport. Tražim od policije i tužilaštva da ispitaju slučaj zloupotrebe mog djeteta, kao i da sprovedu istragu kako bi počinioci bili pronađeni i kažnjeni”, izjavio je otac djevojčice na konferenciji za novinare na kojoj se obratio javnosti zajedno sa koordinatorom Bolnice Novi Pazar Mirsadom Đerlekom, javlja Tanjug. 

On smatra da su ljudi koji su fotograsali devojčicu zloupotrijebili njegovo dijete kako bi naškodili nekome ko je, prema njegovim rečima, uradio sve kako treba da se dijete zbrine.

Društvenim mrežama u nedjelju je kružila potresna fotograja devojčice kako na stolici, ispred stare bolnice u Novom Pazaru, prima infuziju, što je pokrenulo lavinu negativnih komentara.

“Mlada pacijentkinja prima infuziju na najsavremenijoj stolici, na najsavremenijem zadnjem ulazu u spejs šatlu od bolnice u Novom Pazaru”, komentar je uz fotku koju je objavio jedan korisnik mreža. Nagađalo se o čemu je riječ, kritikovala se vlast, medicinski radnici koji su mogli dijete da ostave ispred bolnice, a pravu istinu o fotografiji objavila je medicinska sestra iz Novog Pazara Muamera Turković.

Ona je objasnila da je dijete imalo napad gušenja i učestali kašalj.

"Zamolilo me je ‘mogu li ovdje’? Uz dozvolu doktorke prihvatila sam da terapiju dam ispred odjeljenja da se djetetu olakšaju tegobe. Odmah sam plasirala venski put, dala terapiju po nalogu doktorke. Došao je sanitet za 20 min. Zbog zla koje nas je zadesilo i manjka osoblja, nisam čekala da se zove druga sestra jer je bio već kraj moje smjene… Istog momenta sam pošla u pratnji djeteta. Taj trenutak je ovjekovječen sa neke od susjednih zgrada od strane lica koja nisu bila upućena u dešavanja (a i nisu bila dobronamjerna).

Majka djeteta je primetila da su snimali sve to i obavijestila me je tek u ambulanti u Kraljevu dok smo čekali doktora. Zadovoljna našom reakcijom i pomoći koja je pružena njenom djetetu kao i da je spremna da potvrdi sve ovo što sam napisala”, kaže sestra.

Povodom ove fotograje reagovao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije