Osumnjičeni za ubistvo Vedrana Puljića jedan od gostiju na inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović?

Radiosarajevo.ba
Osumnjičeni za ubistvo Vedrana Puljića jedan od gostiju na inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović?

Oliver Knezović, osumnjičen da je krajem 2009. godine hicem iz pištolja ubio navijača Fudbalskog kluba Sarajevo Vedrana Puljića, uz akreditaciju je prisustvovao inauguraciji hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Vijest je uz fotografije objavio portal Republika.info, ali je članak potom uklonjen. No, kako to na online vrletima obično biva, već je bilo kasno. Fotografije su se proširile u susjedstvu, ali i u Bosni i Hercegovini. U Zagrebu je boravio s hrvatskim generalom Damirom Krstičevićem.

Podsjećamo, Vedran Pujlić ubijen je iz vatrenog oružja, 4. oktobra 2009. godine, u masovnim neredima navijača Širokog Brijega i Sarajeva koji su u popodnevnim satima izbili u neposrednoj blizini stadiona Pecara. 


FOTO: Republika.info
Prvobitno se smatralo da je Puljić ubijen oštrim predmetom, te da je podlegao na putu prema Domu zdravlja Široki Brijeg, ali je obdukcijom ustanovljeno kako je Vedran Puljić smrtno stradao od hica iz vatrenog oružja. Prema kasnijim saznanjima, utvrdilo se da je za ubistvo Vedrana Puljića osumnjičen Oliver Knezović, iz Širokog Brijega. Knezović je prvenstveno zadržan u pritvoru, a sam se predao i priznao pucanje na navijače, ali je nakon nekoliko dana pobjegao iz pritvora. Nikada nije procesuiran.

Vedranovoj sahrani prisustvovalo je više hiljada građana, dok danas grob posjećuju porodica i navijači Sarajeva. 

FK Sarajevo je sjevernu tribinu Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase - Koševo nazvao Tribina Sjever - Vedran Puljić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije