Osumnjičeni za ubistvo na Zrću na ispitivanju u Zadru

Radiosarajevo.ba
Osumnjičeni za ubistvo na Zrću na ispitivanju u Zadru
N1 / Osumnjičeni za ubistvo na Zrću na ispitivanju u Zadru
Britanac osumnjičen za ubistvo i pokušaj ubistva na plaži Zrće priveden je jutros na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Zadru, prenose hrvatski mediji.

Britanac je, podsjetimo, uhapšen jučer.

"Identificirali smo osobu koju se dovodi u sumnju da je počinila ubistvo na Zrću. Informacija je razaslana u cijeli sistem, svim policijskim stanicama, i jutros je osoba uhapšena na aerodromu u Splitu', rekao je u četvrtak ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović. 

U sklopu kriminalističkog istraživanja ubistva i pokušaja ubistva na Zrću, u četvrtak u 09.30 sati, na aerodromu Resnik kod Splita, policijski službenici Postaje granične policije Split-Resnik uhapsili su 25-godišnjeg državljanina Velike Britanije, koji se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelima. 

Douglas Cane iz Novalje s policijske obrade doveden je u Zadar sucu istrage. Policija i DORH tražit će pritvor na 30 dana zbog mogućnosti bijega, a već je sada izvjesno da će se ubica Uga Wilsona (26) braniti šutnjom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije