Osuđivani silovatelj: Državljanin BiH na prevaru doveo djevojčicu na jadranski otok

Radiosarajevo.ba
Osuđivani silovatelj: Državljanin BiH na prevaru doveo djevojčicu na jadranski otok

Policija je uhapsila osuđivanog silovatelja s dvostrukim državljanstvom.

Naime, 57-godišnji državljanin Hrvatske i BiH, na prevaru je doveo 16-godišnjakinju na Vir, zaključao je u apartman i pipkao. Obećao joj je posao u Austriji, a zapravo je htio uvesti u prostituciju!

Nagovarao ju je mjesec dana, izravno i preko njezinih prijatelja, a poznavao je i njenu porodicu. Govorio joj je da će u Austriji, gdje on živi, bolje zarađivati nego kod kuće u Bosni i Hercegovini, ili Hrvatskoj, da će raditi u njegovu restoranu, gdje radi i njegova kćer, da će upoznati druge djevojke, da će joj biti zabavno, a pogotovo u slobodno vrijeme, prenosi Slobodna Dalmacija

Uvjeravao ju je da će dnevno zarađivati između 35 i 40 eura, a poslije, ako se pokaže vrijednom, dobit će veću odgovornost i veća primanja.

Kako bi joj pokazao svoje poštene namjere, desetak dana prije puta dao joj je nekoliko stotina eura da može kupiti mobitel i nešto nove odjeće, a ona će mu to poslije vratiti od svoje zarade. Onda je 16. jula ujutro došao po nju svojim crnim Mercedesom ispred roditeljske kuće. Čim su prešli granicu Hrvatske rekao joj je da mu preda svoj pasoš i novac, oko sto eura.

Trebali su krenuti prema austrijskoj granici, ali joj je rekao da najprije mora do Karlovca obaviti neki zaostali posao. Tamo su se zadržali, a ona ga je sve vrijeme čekala u automobilu. Kad se napokon vratio krenuli su, ali ne prema Austriji. Ovaj put je rekao da moraju na otok Vir, jer mora pogledati neko zemljište koje misli kupiti.

Odveo ju je u apartman na spratu kuće koji je imao dvije sobe. Počeo joj je govoriti da on u Austriji zapravo nema restoran nego neku birtiju, da ona tamo neće lomiti leđa, nego da će dobro zarađivati, ali na drugi način. Da će biti "dama".

Ona se na to pobunila, rekla je da dogovor nije bio takav, da ne želi ići u Austriju nego se hoće vratiti kući. Zatvara se u svoju sobu, ali soba nema ključ. Kad je ušla, shvatila je da je on zaključava izvana.

Kad je napokon otvorio vrata na sebi je imao samo "bokserice" i tražio je da mu da mobitel. Iz njega je izvadio karticu i vratio joj ga, ali nije shvatio da mobitel ima dvije kartice, jednu za BiH, drugu za Hrvatsku. U noći oko dva sata otvaraju se vrata njene sobe. On ulazi i sjeda na njen krevet i počinje je dirati. Po nogama, struku, bokovima...

Pita je: "Jesi li se već seksala? Mlada si, zgodna, vrijeme ti je. Zašto nećeš?" 

Ona počinje vikati, sve jače i jače... Vrisku je u jednom trenutku čula neka žena u susjedstvu. Dotrčala je do ulaza u apartman i počela lupati na vrata. Muškarac je otvorio vrata, a djevojka se nekako uspjela provući i pobjeći...

Dva dana poslije, 18. jula, 57-godišnji B.B., državljanin Hrvatske i BiH, uz kaznenu prijavu za bludne radnje i trgovinu ljudima, priveden je sucu istrage Kantonalnog suda u Zadru. Nakon što je ispitan, određen mu je istražni zatvor zbog mogućnosti od bijega.

Za djelo koje mu se stavlja na teret zapriječena kazna je od tri do 15 godina. Naime, 57-godišnjak je zaveo, obmanuo, pokušao silovati i na prostituciju natjerati 16-godišnju djevojku iz BiH. Ubrzo se otkrilo da je 57-godišnjak u Austriji 1996. izdržavao zatvorsku kaznu zbog silovanja, a 2005. i kaznu zbog zloupotrebe droga.

Utvrđeno je i da je vlasnik nekog lokala, ali sigurno ne restorana s kojim je zamazao oči maloljetnoj djevojci, piše Slobodna Dalmacija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije