Osuđeni ratni zločinac Dario Kordić kleči na trgu u Zagrebu: Moli za predbračnu čistoću i čednost

14
Radiosarajevo.ba
Osuđeni ratni zločinac Dario Kordić kleči na trgu u Zagrebu: Moli za predbračnu čistoću i čednost
Foto: Printscreen / Dario Kordić

I ovu prvu subotu u mjesecu molitelji su se okupili na Trgu ban Josipa Jelačića u Zagrebu kako bi zajedno molili za predbračnu čistoću i čednost, a jutros im se pridružio i Dario Kordić, osuđeni ratni zločinac.

Kao što su organizatori i najavili, okupljeni su molili za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda; za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u porodici koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova; za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu; za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja; za duše u čistilištu te za osobne nakane. 

Na zagrebački glavni trg stigli su i kontraprosvjednici koji su zagovarali slobodnu, ravnopravnost i jednakost.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Podsjetimo, Dario Kordić je pred Haškim tribunalom osuđen na 25 godina zatvora zbog ratnih zločina koje je počinilo Hrvatsko vijeće odbrane (HVO) pod njegovom komandom. On je, nakon dvije trećine odslužene kazne, pušten na slobodu 2014. godine. 

Najgnjusniji među njima bio je zločin u Ahmićima, kada su Kordićeve trupe ubile 116 civila, među kojima je bila i tromjesečna beba. 

Dva mjeseca nakon obilježavanja 31. godišnjice od zločina u Ahmićima stanovnike ovog sela kraj Viteza uznemirio je snimak koji se pojavio na društvenim mrežama na kojem Kordić u društvu nekoliko osoba govori: "Kada me je pitao (prijatelj) je li vrijedilo zatvora, je li vrijedilo rata, ja sam mu rekao: 'Sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio. Svaka je sekunda vrijedila'."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije