Osuđeni pripadnici specijalne jedinice koji su pretukli Vučića i Malog

Radiosarajevo.ba
Osuđeni pripadnici specijalne jedinice koji su pretukli Vučića i Malog

Osmorica žandarma (pripadnici specijalne jedinice), koja su tokom Parade ponosa 2014. godine napali braću premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije, osuđeni su na uslovne kazne od po šest i osam mjeseci  zatvora.

Viši sud u Beogradu izrekao je presudu osmorici žandarma.

Preciziranom optužnicom sedam žandarma je optuženo za krivično delo "napad na vojno lice u vršenju vojne službe" u sticaju sa krivičnim delom "zlostavljanje i mučenje", odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog, prenosi Telegraf.

Za to djelo optuženi su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Ðordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i za njih je tužilaštvo predložilo kaznu od dvije godine zatvora.

Za tadašnjeg komadanta ovog voda Žandarmerije iz Niša Radeta Matića, tužilaštvo je predložilo godinu dana zatvora zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, odnosno zbog što nije sprečio napad.

Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbjednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije