Osuđen muškarac koji je seksualno napao djevojku u tramvaju

Radiosarajevo.ba
Osuđen muškarac koji je seksualno napao djevojku u tramvaju

Iako se ne osjeća krivim, D.S. (56) danas je u Zagrebu osuđen na šest mjeseci zatvora zbog seksualnog napastvovanja u tramvaju.

Ipak zatvor neće odslužiti ako u roku od dvije godine ne počini isto djelo. Dosuđena mu je i sigurnosna mjera obveznog psihijatrijskog liječenja., piše Jutarni.hr.

"Ušla sam u tramvaj broj 11 na Ilici kod Frankopanske.  Za mnom je krenuo i taj nepoznati muškarac koji je stao lijevo iza mene. Iako je i dalje bila gužva u tramvaju, nije bila tolika da bi svi morali stajati jako blizu. Primijetila sam da se on naslonio dijelom tijela na moju lijevu nogu i tako nekoliko puta. Prvo nisam znala kojim se dijelom tijela prislonio, a kad sam osjetila dodir ruke na bedru i na stražnjici okrenula sam se prema čovjeku i vidjela da mu se kroz trenirku nazire spolovilo u erekciji. Uznemirila sam se i povikala. Osjetila sam strah i nelagodu jer to je drsko zadiranje u moju intimu. Na kraju sam za njim istrčala iz tramvaja te dozivala upomoć", ispričala je žrtva A. K.

Optuženi muškarac sve je to odbacio, tvrdeći da je djevojka počela vikati bez razloga.

Kada ga je sutkinja upitala zašto je, ako nije kriv, djevojka izabrala baš njega kao osobu koja je počinila krivično djelo, optuženi je izjavio kako se "radi o osobi, a što je vidljivo iz njezinog iskaza, da nju stalno neko dira, pa je i više od sto puta dirana."

Njegov advokat je u spis stavio dokumentaciju koja se odnosi na njegovo teško zdravstveno stanje te PTSP od kojeg se liječi u bolnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije