Osuđen neodgovorni amidža koji je bratovoj djeci dao ekstazi

Radiosarajevo.ba
Osuđen neodgovorni amidža koji je bratovoj djeci dao ekstazi
Facebook / Osuđeni P. D.

Osnovni sud u Novom Pazaru osudio je P.D. (32) iz ovog grada na tri godine i četiri mjeseca zatvora zbog toga što je djeci svog brata, djevojčici od šest i dječaku od tri godine, dao tabletice ekstazija koje su oni progutali, saznaje Blic.

On je proglašen krivim za izvršenje krivičnih djela neovlašteno držanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

"Za neovlašteno držanje opojnih droga osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, a za omogućavanje uživanja droga na tri godine, poslije čega mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od tri godine i četiri mjeseca u koju će mu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru", navedeno je u presudi.

Kako se radi o prvostepenoj presudi, Osnovno tužilaštvo i osuđeni imaju pravo žalbe Višem sudu u Novom Pazaru.

Osuđeni P.D. je tokom suđenja priznao da je u kući držao drogu, ali je odbacio navode iz optužnice da je djeci namjerno dao tabletice, tvrdeći da su ih djeca slučajno pronašla i progutala, govoreći da “nije monstrum i da to nikada ne bi uradio djeci koju voli”.

Ovo se desilo u septembru prošle godine, a čudno ponašanje djece primijetila je majka koja ih je odvela u bolnicu gdje im je ukazana pomoć. Mališani su roditeljima rekli da im je očev brat dao “bombone sa likom Spužve  Boba kako bi bili jaki kao super heroji".

Oni su u bolnicu primljeni u ošamućenom stanju, nakon čega su primili terapiju detoksikacije i ispiranja želuca. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije