Osam crnogorskih graničnih policajaca uhapšeno zbog mita

2
Radiosarajevo.ba
Osam crnogorskih graničnih policajaca uhapšeno zbog mita
Foto: Printscreen / Specijalci izvršili pretres policajaca

Crnogorska policija uhapsila je danas osam službenika Granične policije zbog sumnje da su organizovano uzimali mito od stranih državljana iz Albanije, Turske i Kosova, saopštio je crnogorski ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Kako je precizirao, a prenose crnogosrski mediji, sedmorica su uhapšena na radnom mjestu na graničnom prijelazu Crne Gore i Albanije - Božaj, a jedan u Danilovgradu, gradu nedaleko od Podgorice.

Protiv 27 državljana Albanije, Turske i Kosova, za koje se sumnja da su im davali mito, podnesene su krivične prijave, a prema riječima Danila Šaranovića, radi se i na njihovom hapšenju. Ova akcija je, dodaje, trajala pet mjeseci.

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

"Dokazi upućuju na to da su uhapšeni policajci u dužem periodu uzimali novac od putnika koji su prelazili granični prijelaz kako bi propuštali da izvrše službene radnje i također, u okviru svojih ovlaštenja uzimali novac za službene radnje koje su morali da izvrše", rekao je Danilo Šaranović na konferenciji za medije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije