Orkansko jugo poharalo Dalmaciju, rušilo stabla u Mostaru, udari od 162 km/h

Radiosarajevo.ba
Orkansko jugo poharalo Dalmaciju, rušilo stabla u Mostaru, udari od 162 km/h
Foto: Bljesak.info / Olujno nevrijeme srušilo je stablo i u mjestu Salakovac pokraj Mostara

Orkansko jugo pogodilo je jučer popodne cijelu obalnu Hrvatsku, a jaki vjetrovi su se osjetili sinoć i noćas u većem dio Bosne i Hercegovine  izazvavši brojne probleme, od nestanka struje pa sve do manjih poplava. 

Zbog sniženog pritiska zraka došlo je do dizanja razine mora u cijelom Jadranu, a valovi su na otvorenom moru bili i sedam metara, javlja HRT.

Veliko nevrijeme na Jadranu: Valovi dostižu i do sedam metara visine

Nevrijeme je napravilo veliku štetu u Zadru, Šibeniku, Splitu, Dubrovniku, a video objavljen na YouTubeu s Hrvara najbolje pokazuje dramatičnost situacije, jer se more izlijevalo na obalu. 

Slične scene mogle su se vidjeti na na Facebook profilu stranice Dalmacija Danas i Istra Met. 

Olujno jugo stvaralo je probleme i u Istri i u Primorju. U Rijeci pod vodom se našla Riva i ulice oko gradske pijace. U Labinu na Fortici, u 18 sati i 35 minuta zabilježen je udar juga od čak 45 m/s ili 162 km/h.

U Mostaru je poplivao dio Zagrebačke ulice. Na samom ulazu u Zagrebačku obilne padavine koje su zabilježene noćas napravile su ogromni bazen, javlja Bljesak.

Jako nevrijeme pogodilo je u jučer Hercegovačko-neretvanski kanton. Jaki udari vjetra obarali su stabla u Čapljini i Neumu. Olujno nevrijeme srušilo je stablo i u mjestu Salakovac pokraj Mostara

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije