Orden Svetog Save patrijarhu i Vučiću, odlikovanje i Dodiku

Radiosarajevo.ba
Orden Svetog Save patrijarhu i Vučiću, odlikovanje i Dodiku
Foto: Tanjug / Orden Svetog Save patrijarhu i Vučiću, odlikovanje i Dodiku

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odlukom Svetog arhijerejskog sinoda, odlikovani su Ordenom Svetog Save prvog stepena, dok je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odlikovan Ordenom Svetog Simeona Mirotočivog.

Dodik je čestitao Vučiću na odlikovanju SPC, jer je, kako je rekao, svojim radom, kao predsjednik Srbije, “matice koju volimo”, zaslužio taj orden.

On nije zaboravio srpski narod izvan Srbije. Svjedok sam koliko pomaže RS. Mislim da je to odlikovanje zasluženo”, naglasio je Dodik, prenose srbijanski mediji.

On je istakao da se to najbolje vidi i iz današnjeg događaja, jer je jedno od najvažnijih državnih pitanja RS, a i prioritet Srbije, izgradnja autoputa Beograd-Banjaluka.

“Danas smo krenuli u njegovu izgradnju i to zahvaljujući Vučiću i njegovom zalaganju imamo konkretne rezultate”, kazao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije